Blogs
Hyperautomation in de industrie: op naar low/no code

Hyperautomation in de industrie: op naar low/no code

Ik heb onlangs met veel belangstelling het boek ‘Hyperautomation’ gelezen. Het is een verzameling essays van experts over low code- en no code-ontwikkeling en de toekomst van automatisering van bedrijfsprocessen.

Skills vóór kennis?

Nieuwe technologieën moeten er de komende jaren toe leiden dat onze sector nog flexibeler, veiliger, duurzamer én efficiënter gaat werken. Hiermee worden bedrijven kapitaalintensiever en medewerkers aansprakelijk voor een groter volume aan werkzaamheden. De verantwoordelijkheid van de ploeg neemt aanzienlijk toe. Maar kan dit alleen als medewerkers hiervoor de juiste skills bezitten.Onlangs bespraken we met een groep van zo’n 15 bedrijven de thema’s die de komende jaren bepalend zijn voor de doorontwikkeling van banen op de werkvloer. Dit gesprek diende als input voor...

Ketengericht denken

Veel vakgenoten praten over de ‘supply chain’ alsof dit de gewoonste en best gesmeerde zaak van de wereld is. De onrust, veroorzaakt door de coronapandemie en de Oekraïense oorlog hebben laten zien dat de voedselketen op twee punten erg kwetsbaar blijkt: 1. De aanvoer loopt over zeer dunne lijntjes Exploderende vrachtkosten, oogstonzekerheid en embargo’s verstoren op een hardhandige manier de traditionele aanvoerroutes. De leverzekerheid waar iedereen zo aan gewend is geraakt, is er opeens niet meer. Hier spelen speculanten handig op in door voorraden achter te houden als...

Goede processing is de sleutel

Er is een trend merkbaar om onbewerkt en onverhit voedsel te eten. De aspecten microbiologie en kwaliteit worden vaak vergeten. Een vers geplukte appel zal het maximale aan werkzame vitamines en enzymen bevatten.

Processing en innovatie

Processing en innovatie

Column - Henk Jan van Lent

AutomationNL
AutomationNL

De tweede editie van AutomationNL verschijnt op 20 december 2022.

Lees meer
AutomationNL Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van AutomationNL elke woensdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven