Veiligheidsvergrendeling met 180°-bedienings-radius

FlexLock

FlexLock is de nieuwe veiligheidsschakelaar met vergrendeling die zich onderscheidt door een traploze bedieningsradius van 180°. Dankzij het flexibele ingangspunt van de actuator in de open vergrendelkop verloopt de integratie in de machine(omgeving) veel gemakkelijker.

Alles bij de flexLock staat in het teken van veiligheid. Hij biedt een hoge bescherming tegen manipulatie bij een hoog coderingsniveau van de RFID-tags in de actuator en zorgt voor een hoge veiligheid tot op PL e niveau. Al even indrukwekkend is de hoge vergrendelingskracht tot 3.150 N. De goed zichtbare LED’s geven vanuit alle zichthoeken doorlopend de status van de veiligheidsschakelaar aan.

Optionele vluchtontgrendeling

De flexLock is er in verschillende varianten voor personen- of procesbescherming. Zo is er ook een variant met optionele vluchtontgrendeling. Bevindt een persoon zich per ongeluk bij een draaiende machine in de gevarenzone, dan kan hij de vergrendeling van binnen ontgrendelen en de machine stoppen. Deze optionele vluchtontgrendeling is met name handig bij situaties waarin de gevarenzone niet volledig te overzien is.

Hoge uitlijntolerantie

De flexLock laat zich eenvoudig en flexibel monteren. De hoge uitlijntolerantie van zo’n 3 mm maakt een snelle montage mogelijk. Door deze tolerantie blijft de flexLock betrouwbaar zijn werk doen, zelfs wanneer de deur verschuift of zakt. Daarmee gaat de machinebeschikbaarheid direct omhoog.

Ook wat onderhoud betreft blinkt de flexLock uit: de open vergrendelkop en de afgeronde behuizing zonder grote groeven en openingen maken een snelle en gemakkelijke reiniging mogelijk. Daarmee komt hij volledig tot zijn recht in vervuilde omgevingen. De flexLock is er in de isolatieklassen IP67 en IP69K.

Meer informatie op de website van SICK

Kerninformatie

  • Veiligheidsschakelaar met vergrendeling – RFID bewaakt
  • Innovatief design: open vergrendelkop met 180° actieradius, afgeronde behuizing, heldere LED’s (van drie zijden zichtbaar)
  • PL e voor de deur- en vergrendelingsbewaking met optionele lage of hoge codering
  • Isolatieklassen IP67 en IP69K
  • Hoge vergrendelingskracht: 3.150 N
  • Flexibele actuator met hoge offset-tolerantie voor eenvoudige montage en hoge machinebeschikbaarheid
  • Ook verkrijgbaar met vluchtontgrendeling binnen gevarenzones

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement