Specialisten in vacuümtechnologie slaan handen ineen

Coval Piab

Coval sluit zich aan bij de Piab Group. Coval is een Franse specialist in vacuümtechnologie. Door de overname versterkt Piab zijn positie als wereldwijd opererend industrieel automatiseringsbedrijf.

Met meer dan 35 jaar geschiedenis voegt Coval een solide portfolio van eersteklas producten, zeer ervaren en bekwame medewerkers, een sterk merk dat bekend staat om de hoogste kwaliteitsnormen en veel nieuwe klanten toe aan Piab Group.

“De lange geschiedenis van innovatie op het gebied van vacuümtechnologie en de wereldwijde aanwezigheid van Piab Group zullen Coval in staat stellen zich verder te ontwikkelen en een vertrouwde thuisbasis te bieden aan ons familiebedrijf en zijn werknemers. Door lid te worden van de Piab Group voegt Coval zich bij een wereldwijd bedrijf, een toonaangevende innovator op de markt voor vacuümtechnologie. Samen zullen we onze leidende positie in de automatiseringsindustrie versterken”, zegt Michel Cecchin, CEO en eigenaar van Coval.

Passie voor robotica

"We kijken er erg naar uit om het Coval-team in de Piab-familie te brengen en we zien een geweldige cultuur die geworteld is in een sterke passie voor de toekomst van robotica en automatisering. Met deze strategische stap hebben we vertrouwen in ons vermogen om onze klanten te bedienen met geavanceerde automatiseringsoplossingen, terwijl we ons concurrentievoordeel in de markt versterken", zegt Peter Laurin, CEO van Piab Group.

“Coval past strategisch perfect bij ons bedrijf. De markt voor industriële automatisering groeit snel en we voorzien zeer sterke groeimogelijkheden met de toevoeging van Coval's competitieve portfolio en hoogopgeleide medewerkers", zegt Gustav Falconer, President Vacuum Divisie Automatisering.

Over Piab Groep

Piab Group ontwikkelt automatisering en duurzame oplossingen voor een veiligere en efficiëntere werkplek in een geautomatiseerde wereld. Het bedrijf is actief in vele sectoren, waaronder de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, de auto-industrie, de verpakkingsindustrie, de logistiek en opslag, e-commerce, de elektronica-, chemische en farmaceutische industrie en de algemene productie. Met een omzet van 221 miljoen euro, meer dan 1000 werknemers en vier divisies is het van oorsprong Zweedse bedrijf een wereldwijde organisatie die klanten bedient in meer dan 100 landen vanuit een netwerk van dochterondernemingen en distributeurs.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement