Nieuwe generatie vacuümgrijpers voorbereid op Industrie 4.0

CMG Vacuümpomp

De vacuümgrijpers van Coval zijn geschikt voor het grijpen en vasthouden van onderdelen van verschillende afmetingen, gewichten en materialen. Het assortiment is nu uitgebreid met de nieuwe generatie CMS HD-serie multi-stage vacuümpompen. 

Met deze innovatie voldoet de nieuwe generatie aan de eisen van ‘Industrie 4.0’. De nieuwe grijpers zijn nog robuuster, bieden meer communicatiemogelijkheden en zijn modulair opgebouwd.

Het assortiment vacuümgrijpers van Coval is gebaseerd op twee complementaire oplossingen. De CVGL wordt gekenmerkt door zijn lage gewicht en grote aanpassingsvermogen. De CVGL is standaard verkrijgbaar in verschillende lengtes, vermogensniveaus en grijpinterfaces. 

De MVG daarentegen biedt de mogelijkheid om de grijper zo te configureren dat deze perfect kan worden aangepast aan elke toepassing. Dit is mogelijk door de lengte, breedte, grijpinterface en vacuümgenerator te variëren, terwijl een extreem laag gewicht wordt gegarandeerd. De MVG biedt een oplossing-op-maat die perfect integreert met handlingrobots. 

De nieuwe generatie vacuümgrijpers omvat de CMS HD-serie vacuümpompen, met een robuust ontwerp, voor hoge betrouwbaarheid, zelfs in zware omgevingen (IP65), in staat om 50 miljoen cycli uit te voeren. Hun lange levensduur is onder meer te danken aan het modulaire ontwerp dat specifieke configuraties en gericht onderhoud van specifieke onderdelen mogelijk maakt om de reparatie van de grijpers te vereenvoudigen en te optimaliseren. 

Hierdoor draagt de nieuwe generatie CMS HD multi-stage pompen bij aan de betrouwbaarheid en het aanpassingsvermogen van de vacuümgrijpers.  

Vacuümgrijpers worden intelligent

De nieuwe Coval-vacuümgrijpers bieden een keuze uit drie multi-stage vacuümpompconfiguraties, afhankelijk van de behoeften van de integrator: zonder sturing, met vacuum- en blow-off sturing en communicerend (IO-link Mode).  De laatste configuratie, die het makkelijker maakt de vacuümgrijpers te gebruiken en te parametriseren, wordt verkregen door de CMS HD VX-versie van de multi-stage pomp te integreren.

De configuratie beschikt over een IO-Link communicatie-interface, die voldoet aan de internationale IEC 61131-9-norm. Hierdoor is een snelle en kosteneffectieve installatie, continue diagnose, gecentraliseerde parametrering en efficiënte communicatie mogelijk met protocollen (waaronder EtherNet/IP, Profinet en EtherCAT).

Het ondersteunt eventueel ook een Human Machine Interface (HMI) met NFC. Hierdoor kan de operator instellingsparameters en diagnostiek lezen en wijzigen vanaf een mobiel apparaat met behulp van de speciale Coval Vacuum Manager-app (Android of iOS). 

Met deze mogelijkheden worden de nieuwe Coval-vacuümgrijpers nog veelzijdiger en zijn ze compatibel met de robotmanipulatoren in het hart van ‘Industrie 4.0’. 

Breed scala aan toepassingen 

Dankzij hun grote modulariteit en gemakkelijke integratie zijn CVGL- en MVG-vacuümgrijpers in veel industriële sectoren te vinden: verpakking, plastic, metaal en hout voor het verplaatsen van poreuze en niet-poreuze voorwerpen. 

Eigenschappen die het verschil make

  • Aangepaste oplossingen voor elk proces
  • Configureerbare vacuümgrijpers
  • Robuust, lange levensduur en zuinig in gebruik
  • Vacuümgrijpers met communicatiemogelijkheden voor Industrie 4.0

Zie ook de website www.coval-international.com/

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement