Mettler Toledo geeft metaaldetectiesystemen upgrade

Mettler Toledo Render

Mettler Toledo heeft een software-update voor de M30 R-serie metaaldetectiesystemen uitgebracht. De software zorgt voor praktische verbeteringen die de productiviteit verhogen en de compliance vereenvoudigen. De M30 R-serie voldoet hiermee aan meerdere internationale voedselveiligheidsvoorschriften en -normen.

“Deze update van SENSE™ is een enorme sprong voorwaarts op het gebied van metaaldetectie”, aldus Rob Stevens, Metal Detection Systems Product Inspection Specialist bij Mettler Toledo. “Dankzij de verdere automatisering van de processen kunnen onze klanten hun productielijnen nu heel eenvoudig toekomstbestendig maken. De update resulteert in minder menselijke fouten en een consistente productiviteit en efficiëntie. De digitalisatie van de dataverzameling en -opslag geeft producenten de kans om hun milieuprestaties te verbeteren, gezien het grote belang van duurzaamheid. We kijken ernaar uit om op de Interpack in mei deze nieuwe technologie aan onze klanten en potentiële klanten te demonstreren.” 

Nieuwe software

De upgrade van de SENSE™-software voor metaaldetectoren onderscheidt zich door de toekomstbestendige voordelen waar producenten en co-packers van kunnen profiteren. Dankzij de nieuwe software wordt het M30 R-serie metaaldetectiesysteem automatisch in de ProdX™ datamanagementsoftware geïntegreerd. Dit resulteert in gestroomlijnde processen, automatische rapporten van de inspectie-activiteiten en een eenvoudige realtime dataverzameling met één druk op de knop. Ook is de papierloze data-opslag vereenvoudigd en kan de informatie snel worden teruggehaald. De rapporten bieden volledige zichtbaarheid en transparantie van het producttraject en ondersteunen de digitalisatie van de compliance met de voedselveiligheidsregels. 

Data terughalen

Voor het eenvoudig filteren van historische Performance Monitoring Routine (PMR)-testinformatie heeft de SENSE™-software een logboek- en rapportfunctie die de operationele efficiëntie verbetert. Dit efficiënte digitale proces maakt het mogelijk om de data onmiddellijk terug te halen, zodat managementrapporten eenvoudig kunnen worden aangemaakt. Dit verbetert ook de efficiëntie van de productielijn en maakt het proces veel minder gevoelig voor menselijke fouten.

Dankzij de innovatieve PMR Wizard levert het systeem een end-to-end, gestructureerd en begeleid testproces, van instelling tot rapportage, inclusief waarschuwingen over de benodigde tests en de benodigde testfrequentie en -planning. 

De software kan de producten op basis van Britse of metrische meeteenheden instellen en de interfacetaal aan het individuele gebruikersniveau aanpassen. Producenten overal ter wereld profiteren daardoor van een uitstekende flexibiliteit.

Automatiseringsfuncties

De smart SENSE™-software heeft ook diverse automatiseringsfuncties. De automatische productinstelling garandeert een hoge detectiegevoeligheid voor alle soorten ferro-, non-ferrometalen en roestvrijstalen verontreinigingen. Standaard reduceert dit ook de operationele uitdagingen. Er is geen tussenkomst van de operator nodig, waardoor er veel minder menselijke fouten worden gemaakt. Dit garandeert een betere functionaliteit en een hogere productiviteit. Deze verbeterde automatisering produceert geen papieren records, omdat alles digitaal wordt opgeslagen. Producenten en co-packers kunnen zo beter maatschappelijk verantwoord ondernemen en hun productielijnen verduurzamen.  

Dankzij de verbeteringen van SENSE™-software voor metaaldetectoren is het nog eenvoudiger om aan alle normen van het Global Food Safety Initiative (GFSI) te voldoen. Dit betekent dat producenten vertrouwen kunnen hebben in de kwaliteit die ze leveren, aangezien de kans op menselijke fouten bij de compliance wordt geëlimineerd. 

De bestaande M30 R-serie metaaldetectoren van Mettler Toledo kunnen nu een update krijgen naar de nieuwe SENSE™-versie voor toegang tot deze nieuwe functies. Nieuwe systemen beschikken automatisch over de nieuwste SENSE™-software.

De M30 R-serie is de eerste productfamilie van Mettler Toledo die werd ontwikkeld rond de  SENSE™-softwaretechnologie, waarmee intelligente en innovatieve functies toegevoegd werden. Bezoekers van de Interpack 2023 kunnen de M34R en M33R uit de M30 R-serie bekijken die worden gedemonstreerd op stand A60 in Hal 11 van de Messe in Düsseldorf. 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement