Konica Minolta Sensing presenteert zich op Food Technology

Konica Food technology

Voedselverwerking, de machines daarvoor en alles wat er komt kijken bij het automatiseren van die verwerking, laten de exposanten op Food Technology zien. De komende weken vertellen exposanten aan EVMI wat ze meenemen naar de beursvloer.

Konica Minolta Sensing houdt zich bezig met het verder kijken dan het zichtbare bereik voor de kwaliteitscontrole van levensmiddelenkleurstoffen. Konica Minolta meetinstrumenten worden veel gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie,in ontwikkelingslaboratoria, bij goederenontvangst, inline of bij kwaliteitscontrole om organisaties te helpen nauwkeurige en traceerbare gegevens vast te leggen voor het verbeteren van de kleurconsistentie van producten, het ontwikkelen van smakelijke producten, het verbeteren van de klantervaring en de aantrekkelijkheid in het schap, het controleren van productieprocessen door visuele veranderingen in het product te meten, inspecteren van ingrediënten bij het inpakken, testen op houdbaarheid en stabiliteit, en meer.

Kleur communiceert versheid, smaak en kwaliteit. Vergeleken met de verscheidenheid aan parameters die analytische controle vereisen in een voedingslaboratorium, is kleur de enige direct zichtbare kwaliteitsindicator die kan worden beheerd door objectieve en herhaalbare metingen van grondstoffen, productieprocessen en het eindproduct.

Met de hyperspectrale beeldvormingsoplossing van Specim (een bedrijf van de Konica Minolta Group) kan de onzichtbare chemische voetafdruk van voedsel vertaald worden in waardevolle gegevens. Met hyperspectrale beeldvorming kan verontreiniging met vreemde voorwerpen worden gedetecteerd, kan het vet- en vochtgehalte van vlees worden geanalyseerd, kan de rijpheid en veroudering van fruit en groenten worden beoordeeld, kunnen sorteringsbeslissingen worden genomen en kunnen verpakkingszegels worden gecontroleerd op verontreiniging van levensmiddelen.

Konica Minolta Sensing vind je op standnummer F148.

Food Technology richt zich op professionals in de voedingsmiddelenindustrie: levensmiddeltechnologen, procestechnologen, machinebouwer, voedselveiligheidsspecialisten, kwaliteitsmanagers of inkopers. Weten wat er speelt? Kom op 12 en 13 april naar Food Technology in de Brabanthallen in Den Bosch. 

Aanmelden voor Food Technology

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement