Innovatieve oplossing voor voedselveilige productieomgeving

Machines voor de voedingsmiddelenindustrie moeten functioneel en efficiënt zijn en tegelijkertijd voldoen aan strenge veiligheids- en gezondheidseisen. ABB’s oplossingen voor een voedselveilige productieomgeving zijn het resultaat van jarenlange kennis van en ervaring met de voedingsmiddelenindustrie.

Gezonde voedingsproducten, nieuwe voedseltrends - de veranderende voedingsbehoeften van consumenten vragen om extra aandacht voor productontwikkeling en productie. Als innovatieve technologiepartner biedt ABB oplossingen waarin machineveiligheid, flexibiliteit en productiviteit een hoofdrol spelen. Oplossingen die voldoen aan strenge voedselveiligheidseisen en waarmee de voedingsmiddelenindustrie kan inspelen op veranderende trends en ontwikkelingen zonder afbreuk te doen aan voedselveiligheid. 

Voedsel veilig produceren

Bij veiligheid in de voedingsmiddelenindustrie wordt al snel gedacht aan de productie van voedsel dat veilig kan worden gegeten of gedronken. Terugroepacties kunnen voor voedingsmiddelenproducenten immers grote imagoschade en schadeclaims tot gevolg hebben en moeten ten koste van alles worden voorkomen. Minstens zo belangrijk als de voedselveiligheid is de veiligheid van medewerkers. Om hun veiligheid te garanderen, moet alles op en aan een machine zo goed mogelijk zijn afgeschermd. Uit hygiënisch oogpunt moet een installatie echter open en reinigbaar zijn. Daarnaast is een hogere productie en de daarmee gepaarde productiesnelheid essentieel voor de sector. Deze op het oog tegenstrijdige belangen roepen om een gedegen aanpak van het machineontwerp.

Veiligheid kent vele gezichten

Maar veiligheid draait om méér dan het ontwerp: robots die samenwerken, explosiegevaarlijke omgevingen, elektrische veiligheid – op al deze terreinen kan ABB u ondersteunen. Weten wat de uitdagingen zijn voor de voedingsmiddelenindustrie en welke technieken ABB hiervoor biedt? Bekijk dan de video Uitdagingen in de F&B-industrie.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement